79 Leijala Jyrki

FM 

Äänestä Jyrkiä  
– siinä on järkeä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

OLEN JYRKI LEIJALA, koulutukseltani filosofian maisteri. Olen tehnyt pitkän työuran opetusalan eri tehtävissä.  

ELETTY  PANDEMIA  tuo  mieleen  etäkoulun.  Toteutin  Keuruulla  vuonna 1991  Suomen  ensimmäisen  etäkoulukokeilun,  mikä  oli  katsomista  tulevaisuuteen.  Kokeilu  palkittiin  Keski-Suomen  tietotekniikkapalkinolla ja  esitettiin  se  kympin  uutisissakin.  Kuluneen  vuoden  aikana,  30  vuotta myöhemmin, etäkoulu on arkea. 

OLEN  TYÖURALLANI  myös  johtanut kolmea menestyvää yritystä. Yritykset tuovat  paikkakunnalle  hyvinvointia ja  mahdollisuutta  kasvuun.  Vapaaehtoistyössä  olen  kahdeksan  vuoden ajan  toiminut  sovittelijana  Keski-Suomen  sovittelutoimistossa,  jossa tapaukset ovat olleet pääasiassa lähisuhdeväkivaltarikoksia. 

HARRASTAN  lenkkeilyä,  klassisen  kitaran  soittoa  ja  metsänhoitoa. Pienet puuntaimet ovat hyviä hiilinieluja. Pienestä alusta voi lähteä kasvamaan suurta. Mielestäni metsänhoito on monien muiden välttämättömien toimien ohella loistava ilmastoteko. Näihin harrastuksiin Keuruu tarjoaa hyvät puitteet. Olen myös rakentanut ja remontoinut monta taloa isäni antamilla opeilla. 

KEURUU on hyvä paikka asua ja elää. Täällä on mahtava luonto, hyvät palvelut ja omaleimaiset kyläkunnat. Asuttuani lapsuus- ja nuoruusvuoteni monilla paikkakunnilla nuorelle miehelle kävi hyvä onni, kun  löysin vaimoksi Mirjan Haapamäeltä. Meillä on neljä aikuista lasta ja kolme lastenlasta. 

KUNTATALOUDESTA päätettäessä katson olevan etua siitä, että matemaatikkona numeromaailma on minulle tuiki tuttua. Kaupunkia kehitettäessä on uskallettava luodata tulevaisuuteen. Kouluttautuminen ja  
uuden oppiminen on hyödyllistä joka iässä.  

YHTEISTEN ASIOITTEN hoito edellyttää erilaisten näkemysten kuuntelua ja sovittelevaa toimintatapaa.

Tutustu minuun: